-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ÖĞRETMEN OKTAY ŞEREF
20 Mayıs 1971 - 18 Şubat 2008
20.05.1971 tarihinde Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine bağlı Köşektaş köyünde doğdu. 100.Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdikten sonra 23.03.1998 tarihinde Sınıf Öğretmeni olarak öğretmenlik mesleğine başladı. Mersin, Merkez Ahmet Mete Işıkara İlköğretim Okulu’nda görev yaparken girdiği Yurtdışı Öğretmenlik Sınavını kazanarak Almanya/Stuttgart’ta görevlendirildi. 08.09.2005 tarihinden itibaren Stuttgart’taki Ostheim Grund und Hauptschule ve Fasanenhof Grund und Hauptschule’de Türk Dili ve Kültürü Dersleri Öğretmeni olarak görev yapıyordu.
Oktay Şeref, 2005 yılı Ağustos’unda Sağlık Bakanlığı’nda Ebe olarak görev yapan Hatice Gönül Şeref ile hayatını birleştirdi. 30 Nisan 2007 tarihinde „Eylem Kardelen“ adını verdikleri bir kızları dünyaya geldi.
Oktay Şeref; görev yaptığı Ostheim Grund und Hauptschule’de Türkçe derslerinin dışında okulda birlikte çalıştıkları Alman meslektaşlarına ve Alman velilerine de gönüllü Türkçe kursları veriyordu.
Stuttgart bölgesi Türkçe ve Türk Kültürü dersleri öğretmenlerinden Oktay Şeref, 18 Şubat 2008 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ani ölümüyle ailesi başta olmak üzere, tüm çevresini derin bir kedere boğdu. Alıntı: Stuttgart Eğitim Ataşeliği
kosektas.net olarak Oktay Şeref'i bir kez daha saygıyla anıyor; ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. kosektas.net
________________________________________________________________________
Anasayfa